Склучен Меморандум за Соработка со Македонска Берза АД Скопје

 

Склучен Меморандум за Соработка помеѓу Македонска Берза АД Скопје и АЦИ Македонија-Здружение на Финансиски пазари. Г-дин Иван Штериев и Г-дин Бојан Цветановски се обврзаа да ја унапредат соработката во размена на знаења од сферата на финансиските пазари и тргувањето со хартии од вредност, техничка и фундаметална анализа на трендовите, нови типови на инструменти и начини на финансирање на пазарите на капитал. Прв заеднички проект е семинар на тема crowdfunding како еден нов (интересен) вид на финансирање на стартапи,мали и средни претпријатија кој ќе се одржи во средината на Септември во организација на Македонска Берза АД Скопје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

16 + eighteen =