Bloomberg Macedonia Fixed Income Day

Под покровителство на Bloomberg/London и во организација на Bloomberg/London и АЦИ Македонија на 20.02.2019 (Среда) во Хотел Мериот ќе се се одржи Панел презентација&дискусија од сферата на финансиските пазари со следна агенда:       

15.00h

Registration, welcome and networking
Tea, coffee and biscuits

15.30h

IRS
Tim Murphy, Application Specialist, Bloomberg

16.00h

AUCT and EBND Explained

16.30h

Group discussion and Audience Q&A

17.00h – 19.00h

Drinks, light buffet dinner and networking

Презентациите ќе покриваат теми од сферата на тргување со хартии од вредност на примарен и секундарен пазар и каматни свопови. Техники на тргување со обврзници , формирање на цена на каматни свопови,формирање на крива на принос,анализа на трендови,вреднување како и пост-тргување активности и архивирање.

Учеството е бесплатно и е отворено за сите банки и финансиски институции во државата.

Пријавете го своето учество на следниот линк:

https://go.bloomberg.com/attend/invite/bloomberg-macedonia-fixed-income-day

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

five × two =